Att inte få fotografera..

Idag var jag till Stockholm för att fotografera Linnéa, tillsammans med Daniel C. När vi gick längs gatan, så stod det en man och spelade indianflöjt, vilket jag tänkte dokumentera. Dock dök hans illvillige vän och kompanjon upp från ingenstans och blockade bilden. Jag tog ner kameran och väntade på att han skulle gå förbi, så jag fick fri sikt. Då menade han på att jag inte fick fotografera den spelande mannen, och skakade på huvudet med bister min. Störtlöjligt, tänkte jag, så jag gick några steg till och fotograferade ändå. Då verkade något tända till i huvudet på den lille illvillige mannen, och han gav mig fingret.
Min fråga är: Hur kan man ställa sig och spela flöjt på en av Stockholms mest turisttrafikerade gator och samtidigt tro att man inte ska bli fotograferad?
Jag har ju all rätt i världen att fotografera vem jag vill offentligt. Bilderna hade jag med all säkerhet tagit bort, men på grund av mannens omogna beteende känner jag mig en smula manad, för att inte säga förpliktad, att publicera bilden ändå.

Är du nyfiken på var och vem man får fotografera, samt hur man får använda bilder? Ta en titt på denna artikel, på fotosidan.