Gamla Sala – del 1

För inte så länge sen fick jag en skiva av min kära mor, en skiva full av gamla bilder på Sala. Vissa sträcker sig ända tillbaka till 1800-talet nånstans. Sånt här har alltid fascinerat mig, speciellt sen jag började fotografera, så det kändes som om jag var tvungen att göra något av det hela.
Idag satte jag igång. Jag skrev ut de gamla bilderna och letade reda på rätt plats, tog en ny bild från samma ställe, i samma vinkel (nåja, nästan iaf). Än så länge har jag hunnit med 6st bilder, men tanken är att få med så många som möjligt. Resultatet vet jag inte vad jag ska göra av, men förmodligen blir det en fotobok av det. Pö om pö kommer bilderna att publiceras här på bloggen också, förstås.
Visserligen är det här mest intressant för folk från eller med anknytning till Sala, men att se lite ”då och nu” kan säkert tilltala några av er andra läsare ocskå.
Börjar med några stycken från idag. 
Klicka på dem för att se dem i bättre storlek!

Först ut har vi Bergsmansgatan. Inte några markanta kännetecken, förutom tornet på Rådhuset.
Det är ju halva nöjet, att försöka lista ut var fotot är taget.

 

Sala Nya Pappershandel låg i det som snart ska bli Linkan Reklambyrås nya lokaler.

 

Och här ser vi korset Aguéligatan / Kungsgatan. Rakt fram kan vi skymta dammarna mellan träden.

 

Fortsättning följer en annan dag!