Ananaspaj (eller: hur jag lättar upp med blixten)

När jag ändå håller på att fota lite (mest för att Linnéa ska ha en bra bild till sitt blogginlägg), så kan jag ju lika gärna dela med mig av det här. Dessutom passa på att visa hur mkt en blixt kan lätta upp en bild.

I bilden nedan har jag bara fotat pajen där den fint står i fönstret, med dagsljuset som enda ljuskälla.

ananaspaj

Den ser väl helt okej ut, förutom att sidan om inte blir belyst blir så pass mörk. Jag skulle kunna använda mig av en reflexskärm t.ex. Men jag valde att använda min externa blixt tillsammans med en smal softbox, som jag tillverkade för inte så länge sen. Genast blir de mörka partierna också belysta, som ni ser nedan:

ananaspaj2

Och så en liten överblicksbild. När jag tog den hade Linnéa hunnit ta in pajen igen, men man ser upplägget med blixten och softboxen.

ananaspaj3